NIM helpt bij:
Wonen, huren en buren(overlast)

Hoe u woont, uw huis, de straat, de buurt en de verdere woonomgeving zijn belangrijk om prettig te kunnen leven. NIM helpt mensen die een vraag hebben over of een probleem hebben met wonen. Wanneer u bijvoorbeeld vragen heeft over een huurachterstand, gaat scheiden en niet weet wat u met uw woonsituatie moet of uw relatie met de buren op scherp staat, kunt u bij NIM terecht.

Zo voert NIM in de gemeenten Nijmegen, Beuningen, Druten, Lingewaard, Millingen a/d Rijn, Overbetuwe en West Maas en Waal het project buurtbemiddeling uit en beschikken we over vakbekwame, neutrale mediators (conflictbemiddelaars) die behulpzaam kunnen zijn bij het oplossen van geschillen. Op deze website www.problemenmetjeburen.nl vindt u daarnaast veel handige tips als u te maken krijgt met overlast in de buurt. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij buurtbemiddeling, maar NIM biedt deze dienstverlening ook aan woningcorporaties aan.

Daarnaast kan NIM helpen bij alle zakelijke en emotionele aspecten rondom en in elke fase van een scheiding. NIM biedt veel hulp rondom relaties en scheiden, ook over de rol van kinderen.

Hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Als u in Nijmegen woont en op zoek bent naar een huurwoning kunnen de medewerkers van de Stip in uw wijk u helpen bij het invullen van formulieren en u uitleggen hoe het werkt als u een (andere) woning wilt huren. Zij kijken met u mee en naar wat u in uw specifieke situatie aan hulp of ondersteuning kunt gebruiken. Handige websites zijn toeslagen.nl van de belastingdienst en Entree.nu waar u een overzicht vindt van huurwoningen in de omgeving Nijmegen van woningcorporaties.