Nieuws

Onze nieuwe naam: Sterker sociaal werk

Sterker sociaal werk, dat is de nieuwe naam voor de organisatie die is ontstaan uit een fusie tussen Swon het seniorennetwerk en NIM Maatschappelijk Werk. Beide organisaties fuseerden op 1 januari 2017 officieel, maar werkten tot nu nog onder de tijdelijke naam ‘Swon-NIM’.

EEN ‘STERKE’, BREDE REGIONALE WELZIJNSORGANISATIE

Met de fusie is een sterke, brede regionale welzijnsorganisatie ontstaan. Sterker sociaal werk biedt mensen van nul tot honderd-plus het perspectief om (weer) sterker te worden. Of het nu gaat over relaties, scheiding, opgroeien of opvoeden, obstakels bij het ouder worden, mantelzorg, werk, school, wonen, buurtruzie, geld en schulden, gezondheid of vragen op het gebied van seksualiteit. Concrete diensten van Sterker sociaal werk zijn onder meer (school)maatschappelijk werk, praktische (vrijwilligers)diensten, ondersteuning voor mensen met een beperking, ouderenadvies, groepswerk, mantelzorgondersteuning en dagbesteding. Daarnaast heeft Sterker de uitvoeringsregie over de Sociale Wijkteams in Nijmegen en vanaf 2018 over VraagWijzer West Maas en Waal.

Sterker sociaal werk is er voor mensen in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en West Maas en Waal en voor Buurtbemiddeling ook in Lingewaard en Overbetuwe. De diensten verschillen per gemeente. Bij Sterker werken zo’n 250 sociale professionals. Daarnaast zijn er ongeveer 600 vrijwilligers actief bij verschillende diensten en projecten.

ACHTERGROND FUSIE

De fusie tussen Swon en NIM staat niet op zichzelf. Het is een vervolg op een doorontwikkeling van de vier grote welzijnsorganisaties in Nijmegen, de ‘W4’. De twee andere W4-partijen, Het Inter-lokaal en Tandem Welzijn zijn op 1 april 2017 ook gefuseerd tot een nieuwe organisatie, onder de tijdelijke naam Het Inter-Lokaal & Tandem. Door deze fusie kunnen deze nieuwe organisatie en Sterker sociaal werk zich volledig richten op hun eigen specifieke expertise. Voor Het Inter-Lokaal & Tandem is dat laagdrempelig preventief welzijnswerk, voor Sterker sociaal werk is dat individuele en collectieve hulpverlening. De twee organisaties hebben afgesproken om in het belang van de bewoners nauw en structureel samen te blijven werken.

“JE HOEFT NIET STERK TE ZIJN OM STERKER TE WORDEN”

Arie de Vries, bestuurder van Sterker sociaal werk is trots op de nieuwe organisatie: "Je hoeft niet sterk te zijn om sterker te worden... Onze nieuwe organisatie biedt perspectief aan cliënten, professionals en samenwerkingspartners om nog sterker te worden." Directeur Anja van Baardewijk deelt die mening: “Samen zijn we erop gericht om burgers -al gaat dat soms in kleine stapjes - sterker te maken. Maar ook het sterker maken van elkaar, van medewerkers betaald en onbetaald is waar onze organisatie voor staat. Beide aspecten komen samen in onze waarden en in onze nieuwe, krachtige, naam."

 

Lees hier het persbericht over de naamswijziging Sterker sociaal werk.