Jongeren
Wat kunnen we voor jou doen?

Als je een vraag hebt of tegen een probleem aanloopt kun je dat bespreken met je ouders, vrienden of bijvoorbeeld een leraar of decaan. Over van alles en nog wat kun je een vraag hebben of met iets zitten. Bijvoorbeeld over school, geld, werk, seks, je lichaam, thuis, je gevoelens, relaties, vrienden, geweld of drank en drugs. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Wil of kun je het niet met een bekende over je probleem hebben dan kun je (gratis) bij ons terecht. Voor elke vraag en met elk probleem. Je kunt de maatschappelijk werker bellen of mailen. Wil je liever anoniem blijven maar wel hulp? Dat kan ook via internethulpverlening.

Als je op een middelbare school zit is er op je school ook een schoolmaatschappelijk werker waar je (gratis) terecht kunt voor informatie, advies of hulp. Vraag je leraar hoe je een afspraak kunt maken, kijk op de website van je school of mail ons: info@nim.nl.

Speciaal voor jongeren

Voor jongeren organiseert NIM verschillende trainingen en gespreksgroepen. Dat klinkt zwaarder dan het is: je komt een aantal keer bij elkaar met andere jongeren en een maatschappelijk werker om te praten of oefenen met thema's als problemen thuis, gescheiden ouders of het verlies van een dierbare. Daarnaast biedt NIM speciaal voor jongeren ook:

  • R75: hulp voor jongeren met meerdere problemen tegelijkertijd: bijvoorbeeld geen vaste woonruimte, geldproblemen, geen school of werk, of problemen met drank of drugs?
  • JOOP: hulp voor jonge moeders (en vaders) en zwangere meiden.
  • Mate For You: heb je weinig contacten en wil je je sociale netwerk uitbreiden?
  • Veilige Haven Oost: hulp, begrip en opvang voor jongeren met een ‘andere’ culturele achtergrond en homo-, biseksuele, lesbische of transgender gevoelens.