NIM helpt bij
Geld en schulden

Problemen met geld en schulden kunnen leiden tot ernstige stress. Bijvoorbeeld als u niet genoeg geld heeft om te betalen voor uw maandelijkse uitgaven, zoals huur, schoolgeld, eten en vervoer, of als u in de schulden zit en moeite heeft die af te betalen.

Als u geldproblemen of schulden heeft kunt u bij ons terecht voor informatie en/of hulp bij het weer op orde brengen van uw geldzaken. Samen met een maatschappelijk werker leert u uw geld zo te beheren dat nieuwe schulden niet kunnen ontstaan. U kunt ons rechtstreeks benaderen wanneer u begeleiding zoekt bij het oplossen van uw geldzorgen. In sommige gevallen verwijzen wij u naar een andere instantie in uw gemeente op het gebied van schuldhulpverlening, maar in alle gevallen kunt u in eerste instantie bij NIM terecht.

Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de gemeente waarin u woont, wat NIM in uw geval voor u kan doen wanneer u geldproblemen heeft en/of schulden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Een uitkering aanvragen

Als u geen of onvoldoende eigen inkomsten hebt, is het mogelijk om tijdelijk bijstand te krijgen. Of u voor bijstand in aanmerking komt heeft met uw inkomen, uw vermogen en uw persoonlijke situatie te maken. Dit is allemaal vastgelegd in de Wet werk en bijstand (Wwb). Om een uitkering aan te vragen meldt u zich bij het UWV WERKbedrijf, Mariënburg 30, 6511 PS Nijmegen. Of u vraagt uw Wwb-uitkering aan via internet. U heeft dan wel DigiD nodig.

Wat kan NIM doen?

Een maatschappelijk werker kan u ondersteunen in het krijgen van de voorzieningen waar u recht op heeft. De maatschappelijk werker weet de weg naar de instanties waar u de voorzieningen aan kunt vragen en hoe dit in zijn werk gaat. Ook kunt u bij NIM terecht voor een kostenloze training over financiën die NIM samen met Bureau Schuldhulpverlening organiseert.

Als u zich wil aanmelden voor een training of gespreksgroep, iemand wil verwijzen, of zelf meer informatie wil, kunt u elke werkdag tussen 9 en 17 uur bellen naar: 024 32 32 751. U kunt NIM ook mailen of contact opnemen via dit formulier.