Buurtbemiddeling
Maakt conflicten bespreekbaar

In de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Lingewaard, Overbetuwe en West Maas en Waal draagt NIM Maatschappelijk Werk zorg voor de projecten buurtbemiddeling. Mensen met buurt- of burenproblemen kunnen een neutrale 'buurtbemiddelaar' inschakelen om een vastgelopen conflict weer bespreekbaar te maken.

Een burenruzie kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Wat begint met een kleine irritatie over bijvoorbeeld geluidshinder of vermeend storend gedrag kan soms in korte tijd helemaal uit de hand lopen. Buurtgenoten praten niet meer met elkaar en erger: ze luisteren niet meer naar elkaar. De spanning loopt kan dan snel tot het kookpunt oplopen. Waar beide partijen mee geholpen zouden zijn, is iemand die de druk van de ketel haalt en beide partijen weer met elkaar in gesprek brengt. Dat vraagt van een buurtbemiddelaar vooral het vermogen om goed te luisteren, vertrouwen te winnen en de emoties van partijen gezamenlijk bespreekbaar te maken.

logo buurtbemiddeling

Lees meer over buurtbemiddeling

Meer informatie

Hebt u nog vragen, wilt u buurtbemiddeling inschakelen of hebt u belangstelling om als vrijwilliger aan de slag te gaan, dan kunt u contact opnemen met de co√∂rdinatoren buurtbemiddeling, T 024-3232751. Voor Nijmegen neemt u contact op met Petra Verschoor. Voor Berg en Dal en Heumen kunt u contact opnemen met Bibiche van der Weide. Voor Beuningen, Druten en West Maas en Waal met Ingrid Peters. En voor gemeenten Lingewaard en Overbetuwe met Gabrielle Langhout. U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur bellen. U ontvangt altijd zo spoedig mogelijk een bericht terug.

Buurtbemiddelaar worden?

NIM is altijd op zoek naar vrijwilligers. Interesse om buurtbemiddelaar te worden?